Jajecznica z wędzonym łososiem

Jajecznica z wędzonym łososiem

Jeśli myślisz, że jajecznica jest banalnym, pospolitym i nudnym pomysłem na śniadanie, to ten przepis wyprowadzi Cię z tego błędu. Bowiem nawet jajecznicę można przyrządzać w wyrafinowany i ciekawy sposób, a tak jest na pewno w przypadku, gdy dodajemy do niej wędzonego łososia.

Druk naklejek i etykiet https://booklet.pl/ Drukarnia Booklet

Na początku przyrządź jajecznicę bez tłuszczu, na parze. Jeśli nie masz do tego specjalnego urządzenia wykorzystaj zwykły garnek: zagotuj w nim wodę i przykryj go dużym talerzem, na którym przyrządzisz jajecznicę.

Jajecznica na parze wymaga trochę dłuższego czasu przygotowywania, będzie to około 8-9 minut. Gdy jajecznica będzie już gotowa dodaj do niej pokrojonego w drobne kawałki wędzonego łososia, którego możesz dodatkowo skropić sokiem ze świeżej cytryny.

Do jajecznicy dodaj także, wedle uznania, przyprawy i świeży, drobno pokrojony koperek. Jajecznica z łososiem i koperkiem jest nie tylko bardzo smaczna, ale i pożywna oraz bogata w wiele witamin, m.

in. w witaminę B2, B12 i E.

Smacznego!.